Köpvillkor

Priser
Priserna på våra varor anges i svenska kronor. Som standard visas priserna och eventuell fraktkostnader inklusive moms med 25%. Vi reserverar oss för prisändringar, slutförsäljning, rabatt och eventuella tryckfel som kan finnas på vår hemsida.

Beställning
Du kan beställa lager varor via e-butik, eller kontakta oss per telefon, via e-post eller sms. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du undrar något om produkten innan du handlar. Om du har något speciellt önskemål, så är det viktigt att diskutera med oss innan du gör en beställning.

Orderbekräftelse
Så fort din order har registrerats i vårt system skickar vi en orderbekräftelse till dig via e-post eller sms. Kontrollera din orderbekräftelse noggrant och meddela oss omedelbart om felaktigheter har uppstått.

Betalning 
Du kan välja följande betalningsalternativ:

  • Betala med kontant. Detta betalningssätt gäller bara vid avhämtning på plats. Kvitto erhålls vid köpet.
  • Betala med Swish nummer: 1233638426.
  • Direktbetalning till vårt Bankgirokonto 5356-9828. Du anger ditt ordernummer när du betalar, och du får ett e-kvitto på betalningen.
  • Betala mot faktura. Vid faktura-betalning gäller 10 dagars betalningstid och en fakturaavgift med 50kr tillkommer. Du måste ha en folkbokförd adress i Sverige och du ska visa upp din legitimation, och lämna telefonnummer och bostadsadress, mm. Vid försenad betalning kan en påminnelseavgift om 50 SEK utgå. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress. Vid utebliven betalning av faktura förbehåller vi oss rätten att häva köpet. Levererande varor förblir säljarens egendom till dessa är till fullo betalda.

För e-handel när du väljer att betala via Payson då gäller Paysons betalningsvillkor. Läs mer information här: www.payson.se

Leverans 
Vi levererar bara till adresser inom Sverige. Dock råder speciella omständigheter vid leveranser till Gotland eller platser som endast nås via sjö eller hav. Vi skickar normalt dina varor inom 2-5 arbetsdagar efter att vi har mottagit din beställning. För specialbeställda varor får du leveranstiden bekräftad via e-post. I vissa fall kan leveranstiden vara annorlunda, gäller det för just din beställning kommer vi att upplysa dig om detta.

Vid outlösta paket debiterar vi en avgift som motsvarar en kostnad som uppkommer i samband med att paketet går i retur till oss.

Du kan välja att själv hämta dina varor från vårt lager, vi kommer då att meddela dig om när varorna finns för avhämtning. Vi tar ingen avgift för avhämtningen.

Om din beställning är särskilt stor, ovanlig eller om det är andra omständigheter som gör att vi eventuellt inte kan fullfölja leveransen meddelar vi dig detta.

Reklamation /garanti
Enligt tillverkarens garantivillkor, lämnar vi två års fabrikationsgaranti på alla av våra produkter från leveransdatum. Garanti gäller endast ursprungligt fel. Reklamation på varan ska göras så snart felet uppstår. Eventuell retur ska ske så snart som möjligt. Vi i första hand ska åtgärda felet genom reparation annars ge dig en ny ersättningsvara. Vid hävt köpet debiteras en returavgift på 3-15% av varans normalpris, beroende på hur mycket har varan använts, plus 5% per månad f.o.m den andra månaden. Du som kund ansvarar för eventuella fraktkostnader vid retur.

Öppet köp / bytt / retur
Som kund inom Sverige har du alltid öppet köp i 14 dagar efter att du har mottagit varan. Produkten som ska bytas eller returneras skall endast vara i sitt helt oanvända skick och dess originalförpackning. Returvarans tillbehör ska också skickas med. Glöm inte att ta med kvitto/faktura. Du ansvarar själv för eventuell returkostnad.

När du byter en vara som du köpt med rabatt för tillfället, och om rabatt tiden gått ut vid bytt tillfället då gäller det normala priset och du i så fall ska betala mellanskillnaden. 

Observera att kundanpassade specialbeställningar och begagnade varor tagets ej i retur. Du kan däremot ångra beställningen innan vi hunnit tillverka eller anpassa varan, genom att ringa till oss och häva köpet.

Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du ringa eller maila oss och då uppge ordernummer och vilken/vilka varor du vill returnera. Det är viktigt att du väntar på vår bekräftelse innan du agerar så att vi kan förbereda oss och återbetalningen hamnar rätt. I de fall ångerrätten inte gäller måste vi också upplysa dig om det så du inte tvingas betala extra fraktavgifter i onödan.

Returvaror skickas till vår lager adress i Göteborg, kontakta oss med sms eller email. Vi ber dig att då skicka med din följesedel eller kvitto och vår bekräftelse på ditt återköp för att underlätta och snabba upp hanteringen av ditt ärende. Du får själv stå för transportskador vid utnyttjad ångerrätt, så se till att transporten sker säkert genom att packa in varorna väl.

Dina personuppgifter
Alla uppgifter du angett använder vi uteslutande till ärenden som har med ditt köp att göra. Du har rätt att begära utdrag över dina registrerade personuppgifter, samt att ändra eller begära att få de registrerade uppgifterna raderade.

Äganderättförbehåll
Alla varor du beställt är FÖRETAGETS egendom tills att full betalning kommit oss tillhanda.

Förbehåll
Vi förbehåller oss för tryckfel, prisändringar, force majeure, utsålda eller utgående varor samt leveransproblem från våra leverantörer. Vi ingår inte avtal med minderåriga utan målsmans godkännande. Vi tar inte något ansvar för förlorad vara i samband med returfrakt. Om produkten endast är avsedda att användas industriellt förbehåller vi oss rätten att neka leverans om företagsuppgifter saknas.

Företagsinformation
TLS Presenning
Longs international AB ( F.o.m Maj 2020 i Spanien )
Org.nr: 556754-6550
Momsreg.nr: SE556754655001
Bankgiro: 5356-9828

Kontakt:
Mobil / sms: 073-6165293
E-post: info@tlspresenning.se
Website: www.tlspresenning.se